سایت بهداشت محیط ایران

سایت بهداشت محیط ایران

بهداشت محیط،آب وفاضلاب، مواد زائد ، بهداشت مواد غذایی،استخدامی بهداشت محیط
سایت بهداشت محیط ایران

سایت بهداشت محیط ایران

بهداشت محیط،آب وفاضلاب، مواد زائد ، بهداشت مواد غذایی،استخدامی بهداشت محیط

پاورپوینت تصفیه فاضلاب کنسرو سازی

پاورپوینت تصفیه فاضلاب کنسرو سازی

یکی از خصوصیات عمده صنایع غذایی فصلی بودن آنها است نحوه تولید در کنسرت سازی ها متفاوت است در حالیکه استفاده از سیستم‌های کاملا اتوماتیک رو به توسعه است هنوز بسیاری از این صنایع از روش‌های کاملاً دستی استفاده می‌کنند همچنین تنوع محصول نیز فراوان فراوان است ولی به طور کلی می توان روش کار در اینگونه واحدها را به صورت زیر دسته بندی نمود.

1.       مقدمات و آماده سازی
این عملیات مربوط به شستشوی مواد اولیه است و در این مرحله مقدار قابل توجهی پساب ایجاد می گردد که دارای مواد معلق و شناور بسیار فراوان و مواد آلی محلول می باشد بخش عمده آلودگی‌ها در این صنعت مربوط به این بخش است

2.       آماده سازی کنسرو
تمیز کردن محصول و حذف شاخ و برگ و قطع نمودن مثل شستشوی اولیه و یا پوست کنی به وسیله سود کاستیک که در کمپوت سازی به کار برده می شود پس از این مرحله میوه و یا سبزی آماده برای فرآیند اصلی می گردد

3.       پخت و بلانچینگ
برای حفظ کیفیت و جلوگیری از عوض شدن و تحلیل رفتن طعم و مزه سبزیجات قبل از کنسرت نمودن آنها عملیاتی بهنام بلانچینگ صورت می پذیرد که طی آن سبزی را به مدت چند دقیقه در معرض بخار و یا در آب جوش قرار می‌دهند تا آنزیم های تخریب از بین برده شوند طبیعی است در این مرحله بل ملاحظه‌ای مصرف می شود و به علت نفوذ مواد قندی و عصاره میوه و آب آلودگی قابل ملاحظه‌ای می‌تواند به این طریق دفع گردد در پاره ای از موارد نیز میوه و یا سبزی کاملاً پخته می‌گردد مثل تولید رب گوجه فرنگی که در این مورد خاص بیشتر در ارتباط با شستشوی مخازن ایجاد می‌شود و طبیعی است چنانچه پساب پخت نیز دفع گردد پساب خروجی از غلظت مواد آلی قابل ملاحظه‌ای برخوردار خواهد بود

4.       عملیات نهایی
در حقیقت شامل پر کردن تخلیه هوا استریل کردن بسته بندی محصول تهیه شده می گردد پس از این مرحله درب قوطی بسته شده و عمل استریلیزاسیون برای خارج نمودن هوا و از بین بردن باکتری های فعال توسط قرار دادن گوتی در اتوکلاو و یا وان آب جوش یا بن ماری انجام می گرد

کمیت و کیفیت فاضلاب کنسرو سازی و کمپوت و آبمیوه

با توجه به تنوع فصلی و کاری در این نوع صنایع کیفیت و کمیت پساب ایجاد گشته نیز از طیف و تنوع زیادی برخوردار است مقدار مصرف آب و غلظت پس از کارخانجات کنسرو سازی متغیر است این طیف گسترده بیشتر از آن جهت می باشد که روش های به کار رفته در تمام کارخانجات یکسان نیستند.

 


فایل پاورپوینت کامل و جامع و کاربردی و آموزشی جهت دانشجویان و اساتید گرامی بهداشت محیط  با 42 اسلاید





نتیجه تصویری برای دانلود






















جهت اطلاع از مطالب به روز سایت به کانالهای ما در شبکه های اجتماعی بپیوندید.