سایت بهداشت محیط ایران

سایت بهداشت محیط ایران

بهداشت محیط،آب وفاضلاب، مواد زائد ، بهداشت مواد غذایی،استخدامی بهداشت محیط
سایت بهداشت محیط ایران

سایت بهداشت محیط ایران

بهداشت محیط،آب وفاضلاب، مواد زائد ، بهداشت مواد غذایی،استخدامی بهداشت محیط

بهداشت گوشت،مرغ و ماهی

بهداشت گوشت،مرغ و ماهی



بخشی از متن فایل :


مقدمه:

گوشت برای انسان، یک منبع پروتئینی بسیار مهم است. درگوشت، مواد معدنی و ویتامین های مختلفی وجود

دارد. به علاوه انرژی لازم برای بدن با خوردن گوشت فراهم می شود. ارزش پروتئین گوشت نسبت به

پروتئین گیاهی بیشتر است.

گوشت گاو و گوسفند از مهمترین و پرمصرف ترین گوشت ها هستند. به علاوه، گوشت مرغ و ماهی نیز

دربرنامه غذایی انسان اهمیت دارند.گوشت ماده غذایی است که خیلی زود آلوده و فاسد می شود. اگر درهر

کدام از مرحله های تولید، کشتار، بسته بندی، فروش، نگهداری و مصرف، بهداشت گوشت رعایت نشود،

موجب بیماری و مسمومیت درانسان می شود.

به علاوه بعضی از بیماریهای مشترک انسان و دام، ازراه گوشت آلوده یا گوشت حیوان بیمار به انسان منتقل

می شوند.رعایت بهداشت درنگهداری و مصرف گوشت موجب سلامت افراد خانواده می شود. گوشت سالم

تنها از دام سالم تهیه می شود.گوشت دام هایی که درکشتارگاه های مجاز و بهداشتی ذبح می شوند، قابل

مصرف است.زیرا دراین مکان ها، دام قبل وبعد از کشتار به وسیله دامپزشک وکارشناس های بهداشت

کنترل می شود.اگر دردام و گوشت آن آسیب یا بیماری دیده شود، از مصرف آن جلوگیری می کنند.

کشتارهای غیر بهداشتی، بیشتر وقت ها درجاهای آلوده و کثیف به وسیله افراد ناآگاه انجام می شود.براین

کشتارها هیچ گونه بازرسی و نظارت بهداشتی وجود ندارد.بنابراین امکان آلودگی گوشت بسیار زیاد

است.گاهی ممکن است که دام به صورت بهداشتی ذبح شود، اما درهنگام حمل و نقل ،گوشت آلوده شود. این

آلودگی درفصل گرما و هنگام گرد و غبار بیشتر است.

گوشت قرمز

ظاهر گوشت سالم چگونه است؟

هنگام خرید ومصرف گوشت، باید به ظاهر آن توجه کرد.قبل از مصرف گوشت به نکته های زیر توجه کنید

۱- گوشت باید به رنگ طبیعی یعنی صورتی مایل به قرمز باشد.

۲- گوشت سالم هرگز نباید بوی غیر طبیعی مانند بوی تعفن یا ترشیدگی بدهد.

۳- گوشت باید خشک وبدون رطوبت باشد.

۴- دقت کنید که برروی گوشت،قارچ زدگی نباشد.

۵- گوشت سالم باید سفت باشد و حالت طبیعی داشته باشد

0- گوشت باید تمیز وبدون خون مردگی، اثر ضربه، ذره های خارجی ولکه های غیر طبیعی باشد.

1-گوشت قرمز فاسد چگونه است؟

2- تشخیص گوشت فاسد از گوشت سالم راحت و ساده است.اگر هرکدام از حالت های زیر را درگوشت دیدید، از خرید یا

3- مصرف آن خودداری کنید:

4- ۱- شل شدن بیش از اندازه ، لزج و چسبناک بودن گوشت، نشانه خرابی آن است

5- ۲- وقتی رنگ گوشت از رنگ طبیعی، به سبز یا قهوه ای تغییر کند، آن گوشت مانده و فاسد شده است.

6- ۳- وجود لکه های کوچک سفید رنگ قارچی برروی لاشه، نشانه فاسد بودن گوشت است.

7- ۴-ترشیدگی و تغییر طعم و مزه طبیعی گوشت ، یک نشانه مشخص از فاسد شدن گوشت است

8- ۵- وقتی هنگام پختن، بوی نامطلوب وبدی از گوشت به مشام برسد، از مصرف آن خودداری کنید.

9- درهنگام تهیه وخرید گوشت به این نکته ها توجه کنید.

10-             ۱- گوشت باید مهر دامپزشکی داشته باشد ودرکشتارگاه مجاز کشتار شده باشد.

11-             ۲- حمل و نقل گوشت با ماشین های مجاز که سردخانه دارند، انجام بشود

12-             ۳- گوشت را از قصابی های مجاز که دارای یخچال هستند خریداری کنید

13-             ۴- از خرید گوشت درکنارجاده ها که لاشه ها را درهوای آزاد آویران کرده اند،خودداری کنید

14-             ۵- گوشت چرخ کرده آماده را خریداری نکنید.بهتر است گوشت درحضور مشتری چرخ شودگوشت چرخ کرده خیلی

15-            زود فاسد می شود. بنابراین سعی کنید به مقدار نیاز و روزانه آن راتهیه کنید.

16-            چگونه گوشت منجمد را مصرف کنیم؟

17-             برای مصرف گوشت منجمد، لازم است به مقدار نیاز، بسته های گوشت را از قسمت یخدان یخچال یا فریزر

18-             بیرون بیاورید. سپس آن را درقسمت پایین یخچال که دمای آن بالای صفر است قرار دهید. به این ترتیب گوشت

19-             به آرامی از حالت یخ زدگی خارج می شود وخونابه ها از گوشت جدا می شود.هیچ وقت گوشت منجمد را برای

20-             مصرف درداخل آب جوش قرار ندهید. همچنین گوشت یخ زده را برای پختن درداخل ظرف نگذارید.

21-             وقتی میخواهیدگوشت را خرد کنید بهتر است از قبل داخل یخچال باشد و خوب سرد شده باشد . گوشت گرم و

22-             تازه خرد کردنش کمی سخت است.

23-             برای شستن گوشت بهتراست که قبل از فریز کردن گوشت خرد شده رو بشویید و اجازه دهیدتا آبش برود بعد

24-             قسمت کنید و داخل کیسه بذارید و فریز کنید.

25-             بعد از فریز کردن اگه بخواهید یخ آن آب شود و بشویید تمام خونابه گوشت میرود و مواد مغذی گوشت خارج

26-             شده و گوشت نیز دیر پز خواهدشد. .

27-             برای شستن موهای روی قلم ماهیچه بهتراست گوشت را ابتدا کمی داخل آب سردخیس کنید . بعد بشویید.

28-            گوشتی که قرار است چرخ شود ابتدا بشویید و بگذارید آبش خشک شود سپس چرخ کنید.

 

فایل پاورپوینت کامل و جامع و کاربردی و آموزشی جهت دانشجویان و اساتید گرامی بهداشت محیط  با 31 اسلاید





نتیجه تصویری برای دانلود






















جهت اطلاع از مطالب به روز سایت به کانالهای ما در شبکه های اجتماعی بپیوندید.



   



جهت ورود به سایت بهداشت محیط ایران کلیک کنید